Potpisan ugovor o proširenju proizvodnje sa kompanijom "Leona-teh"

Bez autora
Feb 02 2011

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić potpisao je danas ugovor o proširenju proizvodnje sa kompanijom “Leona-teh“ iz Rekovca. Rekovac spada u opštine iz kojih mladi odlaze i ima najvišu stopu nezaposlenosti, koja iznosi oko 35 posto, tako da je za stanovnike ovog mesta sjajna vest da dolazi ugledni investitor iz Slovenije koji će omogućiti otvaranje 82 radna mesta. Plan je da se svih 82 radnika zaposle do kraja ove godine. Proizvodna hala će biti potpuno renovirana, a u njoj će biti instalirana najkvalitetnija oprema. Kompanija “Leona-teh“ proizvodi odela i uniforme, a 80 posto kompanije je u vlasništvu poznate slovenačke kompanije "Labod", koja postoji više od 80 godina. Kompanija "Labod" već 30 godina sarađuje sa privredom Srbije i ima pozitivna iskustva, posebno u oblasti trgovine, pa je zato odlučila da pređe i na proizvodnju sa kooperantima, jer veruje da će to biti uspešan posao.

Potpisan ugovor o proširenju proizvodnje sa kompanijom "Leona-teh"Potpredsednik Vlade Srbije i ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić potpisao je danas ugovor o proširenju proizvodnje sa kompanijom “Leona-teh“ iz Rekovca.

Rekovac spada u opštine iz kojih mladi odlaze i ima najvišu stopu nezaposlenosti, koja iznosi oko 35 posto, tako da je za stanovnike ovog mesta sjajna vest da dolazi ugledni investitor iz Slovenije koji će omogućiti otvaranje 82 radna mesta. Plan je da se svih 82 radnika zaposle do kraja ove godine. Proizvodna hala će biti potpuno renovirana, a u njoj će biti instalirana najkvalitetnija oprema.

Kompanija “Leona-teh“ proizvodi odela i uniforme, a 80 posto kompanije je u vlasništvu poznate slovenačke kompanije "Labod", koja postoji više od 80 godina. Kompanija "Labod" već 30 godina sarađuje sa privredom Srbije i ima pozitivna iskustva, posebno u oblasti trgovine, pa je zato odlučila da pređe i na proizvodnju sa kooperantima, jer veruje da će to biti uspešan posao. Ukupna vrednost investicije ove kompanije iznosi 803.000 evra, a podrazumeva proširenje proizvodnje tekstilnih proizvoda kroz kupovinu objekta i nove opreme.

Kroz Program Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja o dodeli sredstava za podsticaj investicija, koji administrira Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza Republike Srbije (SIEPA), kompanija “Leona-teh“ dobila je 7.000 evra po novom radnom mestu.

U Srbiji već posluje 1.400 slovenačkih kompanija u kojima je zaposleno oko 25.000 ljudi.

Vlada Srbije, zajedno sa Ministarstvom za ekonomiju i regionalni razvoj, ima dobre programe za privlačenje investicija koji doprinose tome da Srbija bude jedna od najatraktivnijih investicionih destinacija u regionu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik